Custom Audiences (Facebook Ads) – Mautic 3 bővítmény

Gyors Megbízható Jól dokumentált Mautic bővítmény

Szeretné a Facebook segítségével is elérni Mautic ügyfeleit, esetleg szeretne további hasonló ügyfeleket is szerezni? Használja Mautic bővítményünket, ami pont erre a célra készült.

verzió: 3.1.2

Milyen célt szolgál?

Megoldásunk segítségével direkt Facebook (továbbiakban: FB) reklám kampányok indíthatóak Mautic ügyfeleinkre is, de akár kommunikálhatunk a Mautic ügyfeleinkhez csak hasonló – még nem ismert -, így számunkra új FB felhasználókkal is.

A bővítmény a Mautic-al kezelt ügyfeleink szegmenseit ‘konvertálja’ ‘Facebook – Custom Audience‘-é (e-mail cím egyezés alapján), így segítségével a Mautic-ban már adott célcsoportba sorolt ügyfeleinket érhetjük el automatikusan a FB-on is.

Hogyan működik?

A bővítmény egy olyan FB – Ads integrációs megoldás amely egy általunk erre a célra létrehozott/használt FB alkalmazás segítségével képes a megadott FB hirdetési fiókban ‘Custom Audience’-ek automatikus létrehozására, törlésére és tagjainak szinkronizálására, Mautic ügyfeleinkből alkotott Mautic szegmenseink alapján.

Használatához szükségünk van:

 1. Egy Mautic-ra ügyfeleink adataival, és az azokból képzett szegmensekkel.
 2. Egy olyan FB hirdetési fiókra, amiben a megoldás eredményeként létrejövő a Custom Audience’-eket kezelni tudjuk, és ahol az érintettekre FB hirdetés(eke)t szeretnénk indítani.
 3. Egy a megoldásra használható FB alkalmazásra, ami majd biztosítja a az adatok áramoltatását a Mautic és a FB hirdetési fiók között (ehhez tényleges fejlesztőre/fejlesztésre nincs! szükségünk, létrehozása csak adminisztrációs folyamat)
 4. És nem utolsó sorban egy olyan FB service-account-ra, aki/ami – mint virtuális/technikai felhasználó – a műveleteket a fentiek segítségével – jogosultság tekintetében – elvégzi (létrehozását, konfigurálását a FB vállalkozáskezelőben tudjuk megtenni).

A kezdeti beállítások után a szinkron folyamatos, minden aktív Mautic szegmensünk változásai folyamatosan érvényesülnek a kapcsolódó ‘Custom Audiences’-ben is.

A megoldás eredményeként a különböző Mautic szegmensekbe kategorizált ügyfeleinket ezekután a Facebook – Ads keretein belül megcélozhatjuk, rájuk FB kampányt indíthatunk.

Minden további részlet megtalálható részletes használati utasításunkban.

(A bővítmény eredetileg Raymond Muilwijk fejlesztése, a Trinoco által szponzorált Qeado projekt részeként. Az Ő fantasztikus munkája nélkül a projekt nem lenne elérhető. Az elhagyott projektet – saját fork-ként – karolta fel a LeadEngine/ReachMedia Kft. további strukturált fejlesztésre és karbantartásra (forráskód). A projekt megtartja eredeti GPL3 licence hátterét, ebből adódóan szabadon használható és fejleszthető. Az új karbantartó célja csak a folyamatok kezelése.)

Mire használható?

 • Meglévő ügyfeleink esetén, amennyiben Mautic-al kezelt ügyfeleinket kívánjuk multi funnel marketing/multi channel marketing megoldásainkban a FB segítségével is megszólítani, a bővítmény használatba vétele után az így automatikusan létrejött FB – Ads – ‘Custom Audiences‘-eken keresztül az igényt teljes mértékben ki tudjuk szolgálni.
 • Új ügyfelek toborzása esetén, amennyiben bővíteni szeretnénk meglévő ügyfeleink listáját, a FB ‘Custom Audiences‘-re támaszkodó ‘Lookalike Audiences‘ megoldását használva a Facebook segítségével akár olyan potenciális ügyfelekre is indíthatunk FB reklámkampányokat akik meglévő Mautic ügyfeleinkhez csak hasonlóak (érdeklődési kör és viselkedés alapján), de még nem ügyfeleink, így alkalmazásával szinte a legegyszerűbben és egyben leghatékonyabban tudjuk bővíteni megszólítandó ügyfeleink körét, tehát célcsoportunkat.

Függőségek

A bővítmény használatához szükség van:
 • A facebook/php-ads-sdk:14.* nevű composer csomag telepítésére
 • Your cart is empty.

Verziótörténet

3.1.2

 • új funkció Vadonatúj ‘Test’ és ‘Live’ mód a vonatkozó FB API ‘rate-limit’ kezelésére.
 • új funkció Facebook SDK frissítve 14-as verzióra.
 • optimalizálás Bővített dokumentáció a teljes vonatkozó FB API ‘rate-limit’ háttérrel.
 • optimalizálás Átalakított dokumentáció, hogy jobban illeszkedjen a bővítmény általános leíráshoz.
 • optimalizálás További állapot riportok a könnyebb hibakereséshez.

3.0.1

 • új funkció Facebook SDK frissítve 13-as verzióra.
 • optimalizálás Mautic 3-ra szűrt verziófrissítési értesítések.
 • optimalizálás Szegmesek szinkronizálása azok bekapcsolásakor/kikapcsolásakor.
 • optimalizálás ‘FB exeption’ hibariport bővítés.
 • optimalizálás Új verziószám logika, igazodva a vonatkozó Mautic főverziókhoz.
 • optimalizálás Tovább egyértelműsített dokumentáció a hibamentes használathoz.
 • hibajavítás Ritka, de egyértelmű memóriatúllépési hiba javítása a bővítmény bekapcsolásakor (teljesen új lekérdezés logikával).
 • hibajavítás Szinkron új szegmens publikálásakor.

2.1.0

 • Új funkció Verzió frissíthetőségi értesítés megjelenítése.
 • Optimalizálás Friss 12-es verziójú FB – Ads SDK alkalmazása (ezzel lehetőséget biztosítva a minimum ezen verzióval kompatibilis FB alkalmazás használatára).
 • Optimalizálás Teljesen új, a FB mai működésének megfelelő részletes dokumentáció.
 • Optimalizálás Frissített bővítmény beállítások, rövid leírással, verziószámmal, hivatkozásokkal a felhasználói utasításra.