CORS beállítások

Javascript API

A javascript API használatával kapcsolatos gyakorta előforduló probléma, hogy a külső weboldalunkról nem sikerül elérni a marketing automatizációs rendszert kiszolgáló url-t, mert a hívást a böngésző blokkolja:

Cross-Origin Request Blocked: The Same Origin Policy disallows reading the remote resource at https://some-url-here. (Reason: additional information here).

 

A Mautic beállításai között lehet szabályozni azt, hogy milyen távoli oldalakról legyen elérhető a rendszer.  Ez a beállítás a Configuration / System Settings / CORS Settings menüpontban érhető el.

Lehetőségünk van ezt a beállítást kikapcsolva hagyni, ami az oldal elérhetőségével kapcsolatban így semmilyen korlátozást nem eredményez

CORS off

Ha bekapcsoljuk, akkor lehetőségünk van meghatározni, hogy mely domainekről érhető el a javascript API funkcinalitás:

Cors on

Figyeljünk a szintaxisra:

  • Egy sorba egy elem kerüljön
  • Meg kell adni a protokollt is (https://)
  • Az url végén nem szabad, hogy / karakter legyen.

 

FCM

A CORS beállítás nem csak a javascript API-ra, hanem a Mautic Firebase Cloud Messaging Plugin működésére is hatással van. Egyrészt azért, mert a Webes értesítőkre eleve a javascript API segítésével lehet feliratkozni. Másrészről a mobil applikációból történő feliratkozás is meghiúsulhat, ha a CORS beállításokra nem figyelünk oda. A mobil applikációből appcallback hívását a rendszer szintén csak akkor fogadja, ha az applikáció által küldött eredet érték megfelel a rendszerbeállításoknak. Az applikáció alapértelmezetten „http://localhost” eredetértékkel küld. Ezért h mobil applikációt használunk, vagy az applikáció által küldött értéket módosítjuk, vagy a CORS beállítások közé vesszük fel a „http://localhost” értéket.

Kapcsolódó funkcióink
témakörben
  • Your cart is empty.