Az árván hagyott kampánylépcső veszélye

Amikor kampányt építünk, előfordulhat, hogy még nem teljesen találtuk, hogy egész pontosan mit és hogyan szeretnénk csinálni a kampányban. Ha szorít a határidő, előfordulhat, hogy elindítjuk a kampányt úgy, hogy bizonyos részeit majd később kiegészítjük, megvalósítjuk.

Kézenfekvő megoldásnak tűnhet ilyenkor a kampány varázslóban az előre elgondolt lépcsők elágazásai között egy kapcsolat megszüntetése:

„tudom, hogy ezt az ágat majd kezelni fogom valahogy, de még nem pontosan tudom, hogy hogy”

 

Ez a művelet azonban a kampány hibás működéséhez vezet. Azt gondolnánk, hogy a megszüntetett kapcsolat hatására az árván hagyott kampánylépcső soha nem fog lefutni senkire. Valójában azonban a megszüntetett kapcsolat ellenére a kampánylépcső nem lóg a levegőben, hanem jellegét tekintve pont úgy viselkedik, mint a bemeneti szegmensből/formból ágazó legfelső szinten levő kampánylépcsők. Ha így hagyunk egy éles kampányt, akkor az ilyen árva kampánylépcsők emiatt a kampányba bekerülő tagokra azonnal le fognak futni.

A félreértés abból fakad, hogy a rendszer a kapcsolat megszüntetése esetén „elfelejti” a látszólag árván maradt kampánylépcsőt a belépő szegmens/form elemhez.

Valójában tehát nem lehet kampánylépcsőket éles kampányban későbbi felhasználás céljából parlagon heverni, hanem azokat ki kell törölni.

(Ez a hiba a 3.3.2-es verziónál még fennáll)

 

 

Kapcsolódó funkcióink
témakörben
  • Your cart is empty.