randomizer

Segment Randomizer – Mautic 3 bővítmény

Gyors Megbízható Jól dokumentált Mautic bővítmény

Szeretne véletlenszerűen leválogatott tagjainak üzeneteket küldeni? Bővítményünk minden problémáját megoldja.

verzió: 3.0.1

Milyen célt szolgál?

A Mautic gyári eszköztátárában lehetőség van szegmenseket létrehozni, amely a felhasználók bizonyos szabályok szerinti leválogatását jelenti. 

Egy szegmensbe egy tag bekerülhet:

 • manuálisan (pl import során, vagy valamilyen kampányautomatika eredményeképp)
 • szűrő segítségével

 

Amennyiben egy szegmensbe szűrő alapján válogatódnak be a tagok, úgy az összes olyan tag, akire érvényesek a szűrőfeltételek, bekerülnek a szegmensbe.

A Randomizált szegmens bővítmény azt teszi lehetővé, hogy limitáljuk a szegmensbe bekerüli tagok számát, méghozzá úgy, hogy a szegmensbe bekerülő tagok véletlenszerűen kerülnek kiválasztásra.

Hogyan működik?

Véletlenszerűség

A véletlenszerűség megvalósítása úgynevezett irányított véletlenszerűséggel (seeded random) valósul meg. Ez azt jelenti, hogy a véletlenszerűség sorrendje egy meghatározott bemeneti érték mentén – más szűrőfeltételek változatlansága mellett – mindig változatlan marad, nem fog minden szegmens frissítéskor újragenerálódni. 

A véletlenszerűség sorrendjét meghatározó bemeneti érték a szegmens alias.

Ennek eredményeképp ha két különböző alias-szal rendelkező randomizált szegmenst készítünk – amelyek más szűrőfeltételek vonatkozásában megegyeznek – akkor más tagokat fogunk kapni.

Egy randomizált szegmens újrarendezését indokolt esetben az alias megváltoztatásával tudjuk indukálni.

Limit

Azt, hogy hány tagot szeretnénk a szegmensbe beválogatni a Szűrőfeltételek között lehet megadni. A szegmensbe mindig legfeljebb a megadott mennyiségű tag fog bekerülni.

A limit módosítható. A Limit módosítása nem jár teljes átrendeződéssel. Ha lefelé módosítjuk, akkor egy tagok esnek ki, ha felfelé módosítjuk, akkor új tagokat fog beválogatni.

Ha lefelé módosítsjuk, majd visszaállítjuk az eredeti értékre, akkor ugyanazok a tagok fognak bekerülni.

Kompatibilitás

A randomizáció együttműködik más szűrőfeltételekkel. 

Adott a lehetőség közvetlen szegmenst létrehozni meghatározott szűrőkkel és abból válogatni meghatározott darabszámút.  

De ugyanúgy lehetőség van arra is, hogy egy az összes feltételnek megfelelő, vagy kézi beállítási szegmensből válogassunk le egy új szegmens létrehozásával.

Mire használható?

Teszt csoport

A bővítmény segítségével létre lehet hozni kis létszámú teszt csoportokat. Ha elkészült egy kampányunk, amit szeretnénk kipróbálni egy kis létszámú teszt csoporton a teljes célcsoportból leválogatunk egy véletlenszerű szegmenst és a kampányt először ezen a szegmensen futtatjuk. Ha az eredményekkel elégedettek vagyunk, ráereszthetjük a kampányt a teljes célcsoportra. Amennyiben változatásokat hajtunk végre a kampányon, a teszt csoport alias-ának megváltoztatásával egy új teszt csoportot hozhatunk létre

A/B teszt

A bővítmény segítségével létrehozunk egy teszt csoportot és létrehozunk egy másik szegmenst is, ami az előző randomizált leválogatás komplementere a teljes célcsoportból.

Dinamikus tartalom (Dynamic Content) szűrhető szegmens tagságra.

Sorsolás

Egy randomizált szegmens létrehozásával le lehet válogatni véletlenszerűen tagokat, akiket kinevezhetünk egy nyereményjáték nyerteseinek. 

A leválogatás forrásszegmense lehet olyan szegmens, amibe kampányautomatikával kerültek be tagok, de lehet ad-hoc importált tagok közül is leválogatni.

Adagolás

Előfordulhat, hogy nem akarjuk, hogy egy kampány részvételének megfelelő összes tag egyszerre vegyen részt egy kampányban. A bővítmény segítségével megoldható, hogy a célcsoportot több kisebb szegmensre osztjuk és egy “Adagoló” kampány segítségével idővel eltolva adagoljuk be a tagokat a tényleges kampányba.

Függőségek

A bővítmény használatához szükség van a phpbolt nevű php kiterjesztés futtatási környezetbe való beépítésére.
 • Your cart is empty.

Verziótörténet

3.0.1

 • hibajavítás SQL hiba szegmens kizáráskor.

3.0.0

 • új funkció Verziószám kiírása a bővítmény beállításainál.
 • új funkció Verziótörténet link a bővítmény beállításainál.
 • optimalizálás Új verziószám logika, igazodva a vonatkozó Mautic főverziókhoz.
 • hibajavítás

2.1.2

 • új funkció Részletes dokumentáció.

2.1.0

 • új funkció Licence kezelés.

2.0.0

 • új funkció Mautic 3.* kompatibilitás.

1.0.0

 • új funckió Első verzió.