Custom Audiences (Facebook Ads) – Mautic bővítmény

Gyors Megbízható Jól dokumentált Mautic bővítmény

Szeretné a Facebook segítségével is elérni Mautic ügyfeleit, esetleg szeretne további hasonló ügyfeleket is szerezni? Használja Mautic bővítményünket, ami pont erre a célra készült.

verzió: 2.1.0

Milyen célt szolgál?

A bővítmény segítségével direkt FB reklám kampányok indíthatóak Mautic ügyfeleinkre is, de akár kommunikálhatunk a Mautic ügyfeleinkhez csak hasonló – még nem ismert -, így számunkra új FB felhasználókkal is.

Mautic ügyfeleinket különböző paramétereik alapján szegmensekbe rendezhetjük, ezzel biztosítva elkülöníthetőségüket. A ‘Facebook – Ads’-ben a felhasználókat – e-mail címük alapján – pedig úgynevezett ‘Custom Audience’-ekben szegmentálhatjuk. A Mautic szegmensek ‘Facebook – Custom Audiences’-é ‘konvertálásával’ az érintett ügyfeleinket onnantól a FB-on is elérhetjük.

Hogyan működik?

A bővítmény egy olyan Facebook – Ads integrációs megoldás, amely lehetőséget biztosít a Mautic szegmensek és a ‘Custom Audiences’ szinkronizálására. A szinkron folyamatos, így a vonatkozó Mautic szegmens változásai folyamatosan érvényesülnek a kapcsolódó ‘Custom Audiences’-ben is.

A megoldás eredményeként a különböző Mautic szegmensekbe kategorizált ügyfeleinket ezekután a Facebook – Ads keretein belül megcélozhatjuk, rájuk FB kampányt indíthatunk.

(A bővítmény eredetileg Raymond Muilwijk fejlesztése, a Trinoco által szponzorált Qeado projekt részeként. Az Ő fantasztikus munkája nélkül a projekt nem lenne elérhető. Az elhagyott projektet – saját fork-ként – karolta fel a LeadEngine/ReachMedia Kft. további strukturált fejlesztésre és karbantartásra (forráskód). A projekt megtartja eredeti GPL3 licence hátterét, ebből adódóan szabadon használható és fejleszthető. Az új karbantartó célja csak a folyamatok kezelése.)

Mire használható?

  • Amennyiben Mautic ügyfeleinket kívánjuk multi funnel marketing/multi channel marketing megoldásainkban a FB segítségével is megszólítani, a bővítmény használatba vétele után az így automatikusan létrejött FB – Ads – ‘Custom Audiences‘-eken keresztül az igényt teljes mértékben ki tudjuk szolgálni.
  • Amennyiben viszont bővíteni szeretnénk meglévő ügyfeleink listáját, a FB ‘Custom Audiences‘-re támaszkodó ‘Lookalike Audiences‘ megoldását használva a Facebook segítségével akár olyan potenciális ügyfelekre is indíthatunk FB reklám kampányokat akik meglévő Mautic ügyfeleinkhez csak hasonlóak (érdeklődési kör és viselkedés alapján), de még nem ügyfeleink, így alkalmazásával szinte a legegyszerűbben és egyben leghatékonyabban tudjuk bővíteni megszólítandó ügyfeleink körét, tehát célcsoportunkat.

Függőségek

A bővítmény használatához szükség van:
  • A facebook/php-ads-sdk:12.* nevű composer csomag telepítésére
  • A kosár jelenleg üres.

Verziótörténet

2.1.0

  • Új funkció Verzió frissíthetőségi értesítés megjelenítése.
  • Optimalizálás Friss 12-es verziójú FB – Ads SDK alkalmazása (ezzel lehetőséget biztosítva a minimum ezen verzióval kompatibilis FB alkalmazás használatára).
  • Optimalizálás Teljesen új, a FB mai működésének megfelelő részletes dokumentáció.
  • Optimalizálás Frissített bővítmény beállítások, rövid leírással, verziószámmal, hivatkozásokkal a felhasználói utasításra.